Acasa Sfaturi și sugestii

Curățenia de primăvară: ghidul tău pentru a decide ce să păstrezi și ce să depozitezi

Curățenia de primăvară: ghidul tău pentru a decide ce să păstrezi și ce să depozitezi

calendar 7/10/2024

Primăvara este anotimpul renașterii, al energiei noi și al curățeniei. Cum ar fi să nu lași acest aspect nu doar în seama naturii, ci să îl aplici și în casa ta? Poți considera acest sezon de primăvară drept o oportunitate ideală de a crea un spațiu de locuit mai organizat și mai plăcut!

Pentru a te ajuta să decizi mai ușor ce să păstrezi și ce să depozitezi, noi am pregătit pentru tine un ghid complet care te va ajuta să identifici care sunt lucrurile care merită păstrate pe timpul verii sau pe care le poți depozita în spații de depozitare special create. Află de ce este esențială curățenia în casa ta la începutul primăverii și cum să păstrezi ordinea după curățenie!

Curățenia de primăvară - un simplu moft? De ce este important să organizezi casa la începutul primăverii?

Curățenia de primăvară este, în primul rând, o oportunitate excelentă de a crea un spațiu mai aerisit și mai organizat la tine în locuință! O astfel de activitate sezonieră îți permite ca, printr-o evaluare obiectivă a lucrurilor pe care le deții, să decizi mai ușor ce merită păstrat acasă în sezonul de vară-toamnă și ce ai putea arunca, dona sau depozita într-un spațiu de depozitare de închiriat. Printr-un astfel de proces vei elibera spațiu util și îl vei la tine acasă și îl vei utiliza mai eficient, reducând aglomerarea din locuință!

Este important să nu privești curățenia de primăvară drept un simplu moft! De fapt, ea are o serie de beneficii substanțiale atât pentru sănătate, cât și pentru confortul psihic! Îndepărtarea prafului și a alergenilor va îmbunătăți calitatea aerului din locuință și va contribui la reducerea riscului de alergii sau probleme respiratorii, în timp ce un mediu curat și organizat îți va îmbunătăți dispoziția. Atunci când casa este curată și ordonată, vei avea un sentiment general de liniște și satisfacție și în plus, îți va fi mult mai ușor să te concentrezi pe sarcinile importante, pe care le ai de făcut zi de zi.

Curățenia de primăvară - cum decizi ce să păstrezi și ce să depozitezi?

Curățenia de primăvară este momentul ideal pentru a evalua ce obiecte din casă sunt cu adevărat necesare, sau care pot fi depozitate sau eliminate. Aceasta poate fi o misiune dificilă, deoarece ne atașăm de lucrurile noastre și deseori avem tendința de a acumula mai mult decât avem nevoie.

Utilitatea, valoarea sentimentală și necesitatea sunt trei criterii principale pe care le poți utiliza pentru a stabili ce păstrezi sau ce depozitezi. Dacă un obiect este folosit frecvent, are o semnificație specială sau este esențial, atunci merită păstrat. Așadar:

  • începe cu o evaluare generală a lucrurilor tale; întreabă-te dacă ai folosit obiectul respectiv în ultimul an;
  • dacă răspunsul este „nu am folosit”, ia în considerare dacă obiectul are o valoare sentimentală; în cazul în care nu are o astfel de semnificație, probabil că ar trebui depozitat sau chiar eliminat. Noi te putem ajuta cu servicii de mutare și transport, dar și demontare și împachetare a bunurilor tale către depozitele noastre din București;
  • dacă nu mai folosești un obiect, dar acesta este încă în stare bună, îl poți dona sau vinde.

Poți folosi metoda a „trei cutii” și să împarți obiectele în trei cutii: de păstrat, de donat și de aruncat. De exemplu, în privința garderobei, începe prin a te întreba cât de des porți fiecare articol de îmbrăcăminte. Dacă nu ai purtat un articol în ultimul an, este timpul să îl donezi sau să îl vinzi. Hainele care au ieșit din tendințe pot fi donate sau vândute, iar cele care sunt deteriorate sau nu se mai potrivesc nu ar trebui păstrate.

Depozitarea pe termen mediu sau lung în spații de depozitare de închiriat poate fi o soluție bună pentru obiectele pe care nu le folosești în mod regulat - care nu sunt necesare în prezent, dar care ar putea fi utile în viitor. De exemplu, poți stoca pe timpul verii hainele de iarnă sau echipamentele de ski, eliberând astfel spațiu acasă pentru articolele de sezon.

Strategii eficiente de depozitare, inclusiv depozitare sezonieră

Clasificarea obiectelor în funcție de necesitate este un pas important în procesul de depozitare și de optimizare a spațiului din locuință. Obiectele esențiale, cum ar fi hainele curente, ustensilele de bucătărie sau documentele importante, ar trebui să rămână la îndemână. Poți depozita obiectele de nevoie, cum ar fi hainele de sezon sau echipamentele de camping într-un spațiu separat, pentru a fi scoase la lumină doar atunci când sunt necesare.

Pe de altă parte, lucrurile mai puțin folosite, cum ar fi decorațiuni sezoniere sau echipamente sportive utilizate ocazional, pot fi depozitate într-un loc mai puțin accesibil, dar încă organizat, cum este cel al unei boxe de depozitare cu localizare în centrul orașului București.

Indiferent dacă organizezi spațiul de depozitare din locuință sau dintr-un spațiu de depozitare de închiriat sezonier, este recomandat să așezi obiectele în funcție de frecvența utilizării: lucrurile folosite mai rar ar trebui să fie la fund, în timp ce cele folosite frecvent ar trebui să fie la suprafață. Poți folosi cutii etichetate și rafturi, pentru a putea localiza rapid articolele atunci când ai nevoie de ele, dar și pentru a maximiza spațiul disponibil.

În cazul în care spațiul de depozitare al casei este limitat, închirierea unui spațiu de depozitare poate fi o soluție practică. La boxe-depozitare.roîți punem la dispoziție spații pe care le poți închiria în diferite locații din București și pe care le poți alege după mărimea boxei. Aceste facilități oferă un spațiu suplimentar, securizat și climatizat pentru a depozita obiecte, inclusiv cele care necesită condiții speciale de umiditate sau temperatură. În plus, toate spațiile nostre sunt prevăzute cu nivel ridicat de securitate și accesibilitate, unde ai acces 24h pe zi la boxa închiriată.

Cum să menții curățenia și ordinea după curățenia de primăvară?

  • ### stabilește o rutină zilnică simplă

O rutină de curățenie zilnică sau săptămânală poate include aerisirea casei în fiecare dimineață, aspirarea zilnică, ștergerea prafului de pe mobilier și sortarea rufelor.

  • ### aplică metoda "one in, one out"

Această metodă presupune că, pentru fiecare obiect nou adus în casă, unul vechi trebuie să plece. Această strategie va contribui semnificativ la reducerea numărului de obiecte inutile din casă!

  • ### folosește un sistem de depozitare eficient

Un sistem de depozitare eficient, cum ar fi cutii, coșuri, saci prevăzuți cu posibilitate de aspirare pentru a reduce volumul obiectelor in interior, dar și etajere sau dulapuri special concepute pentru a păstra lucrurile ordonate, te va ajuta să păstrezi ordinea și să depozitezi lucrurile în mod eficient. Astfel, casa va rămâne curată și ordonată, indiferent de anotimp.

Depozitarea eficientă necesită timp și efort, dar beneficiile sunt evidente - un spațiu de viață mai organizat, mai mult spațiu disponibil și mai puțin stres legat de gestionarea lucrurilor. Fiecare primăvară poate fi o oportunitate de a începe din nou, cu o casă curată și organizată, deci folosește strategiile prezentate mai sus pentru a gestiona eficient spațiul din locuință!

Buton care duce catre whatsapp-ul nostru / A button to our whatsapp